Gevaren trotseren op het strand van La Palma

Een middagje op het strand kan ontspannen zijn maar soms hou je je hart vast. Wanneer de branding onvoorspelbaar en woest zijn golven op het strand werpt en de strandwacht als waarschuwing de rode vlag heeft gehesen, is het te gevaarlijk om te zwemmen.

Een grote groep badgasten bekijkt vanaf veilige afstand het visuele spektakel dat de zee biedt. De strandwacht heeft witte linten gespannen op het strand om het verbod om de zee in te gaan kracht bij te zetten.


Echter, ondanks het verbod zijn er toch tientallen mensen die de signalen negeren. Er zijn er zelfs die de oceaan in gaan. De bewoners van La Palma kennen de grillen van de oceaan, ze weten uit ervaring dat ze de onstuimige oceaan voor even met rust moeten laten.

Een aantal badgasten van elders nemen zelfs hun kinderen mee naar de brullende branding, zonder ontzag voor het gevaar.Een ouder echtpaar waagt het zelfs om de zee in te gaan.

Badgasten die hun leven en dat van hun redders op het spel zetten, het zijn beelden die zich iedere winter herhalen.

Terwijl zij het risico zoeken betaalt La Palma de kosten van alle security operaties stelt het Palmese dagblad El Time.

Bewust roekeloos gedrag moet volgens het dagblad op de zelfde manier moeten worden afgehandeld als in de noordelijke landen. De risiconemer die tegen alle verboden in zijn eigen leven op het spel zet zou zelf zijn eigen reddingsactie moeten betalen.

Bron: Eltime.es Foto´s: Loli Gaspar

1 gedachte over “Gevaren trotseren op het strand van La Palma”

  1. Hoe dom kun je zijn om de rode vlag en zelfs de afzetlinten te negeren. Reddingsacties voor mensen die waarschuwingen negeren, dit zelf laten betalen. Moet ook niet te verhalen zijn bij welke verzekering dan ook. Want dan betaald uiteindelijk de premiebetaler.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven